Zaplovite lađom po Kupi

Hobby Komentari isključeni za Zaplovite lađom po Kupi 24

Žitna lađa, nalik onima kojih nema već više od pola stoljeća, duga 25 metara i široka četiri, uskoro će ploviti Kupom i prevoziti turiste.


Gradnja lađe dio je projekta “Žitni put: Kupa – Sava”, kojeg Zvono uz Kupu realizira s partnerima iz županija i lokalne samouprave, kulturno-umjetničkim društvima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj je oživjeti Žitni put, koji je nekada davno, u doba kada je Karlovac bio važno trgovačko središte, označavao plovidbu rijekom Kupom radi trgovine i prijevoza ljudi i dobara, i to ponudom organiziranih plovidbi rijekom Kupom nizvodno od Karlovca prema Sisku, uz bogat turistički sadržaj.
Plovidba jedinstvenom drvenom lađom prilagođenom za prijevoz pedesetak osoba i dužine 25 metara uključivat će i obilazak stare jezgre Karlovca te posjet različitim lokalitetima: Kamensko, Rečica, sadržajima u pokupskim kućama, a sve to u okviru poludnevnih i cjelodnevnih izleta. Ponuda na području općine Pokupsko obuhvaćat će posjete autohtonim drvenim kapelicama, dok je nizvodno planiran posjet gradu Sisku te Parku prirode Lonjsko polje.
Izvor: TZ GRADA KARLOVCA

Pretraži

Back to Top