Zaštita od ptica

Gradnja Komentari isključeni za Zaštita od ptica 14

Termag d.o.o predstavlja vam neškodljiv proizvod, mrežu za ptice koji služi kako bi se od zgrada držale podalje sve vrste ptica, osiguravajući time čiste terase. Mreže su UV otporne, s rasponom temperaturne podnošljivosti od -30 do +50°C.


S estetskog i ekološkog aspekta golubovi svojim izmetom nagrđuju i zagađuju spomenike, stambene zgrade, industrijske objekte i skladišta. Sa zdravstvenog aspekta izmet golubova izvor je mnogih zaraznih bolesti: Chlamydia, Psitacosis, HY super-osjetljiv oblik upale pluća, salmonela i dr.
Izmet ptica onečišćuje i uništava sve materijale te su potrebna ulaganja za čišćenje i popravljanje nastalih šteta na zgradama, spomenicima, industrijskim objektima. Iako društva za zaštitu životinja nisu osobito sretna što se pticama ograničava prostor u blizini čovjeka, činjenica je da ptice ponekad mogu biti izvor zaraza.
Ptice sve više dijele životni prostor s ljudima te nastanjuju najbliži okoliš. Priviknuvši se na suživot s čovjekom dolaze do obilja hrane koju nalaze odbačene u okolišu. Površine ispred i iznad prozora, balkona i ograda koriste za odmor pa tamo ostaje njihov izmet. Arhitektura zgrada na kojima obitavaju omogućuje im zaštitu od prirodnih neprijatelja te se na tim mjestima i gnijezde.
Za čovjeka, osim estetskog izgleda, to predstavlja i zdravstveni rizik.
Više informacija: http://promogradnja.hr/zastita-od-ptica/

Pretraži

Back to Top