Završena 22. Opća planinarska škola i 3. Mala planinarska škola PD Dubovac

Sport Komentari isključeni za Završena 22. Opća planinarska škola i 3. Mala planinarska škola PD Dubovac 17

U nedjelju, 17. studenog ove godine, završile su s radom planinarske škole u organizaciji Planinarskog društva Dubovac iz Karlovca.


U prostorijama planinarskog doma Zvonimir Plevnik na Kalvariji dvadeset i pet polaznika 22. Opće planinarske škole pristupilo je pred četveročlanom komisijom pismenom ispitu i praktičnoj provjeri znanja koje su usvojili tijekom trajanja škole.
Škola se sastojala od 8 predavanja, 7 izleta, više praktičnih vježbi koje su se provodile na terenima i umjetnoj alpinističkoj stijeni, te vježbe pružanja prve pomoći ozlijeđenom planinaru.
Svi polaznici su položili ispit, dodijeljenje su im diplome Hrvatskog planinarskog saveza, te time stekli uvjete za nastavak sustavnog planinarskog obrazovanja, pa se ovisno o osobnim afinitetima mogu dalje uključivati u tečajeve za planinarske vodiče, markaciste, speleologe, alpiniste..
Istovremeno, na području Samoborskog gorja, na samom vrhu Okića 499 m n/v u zidinama stare gradine, sedamnaestoro polaznika Male planinarske škole „Klinci i klinceze“ primilo je diplome i prigodne poklone za sudjelovanje na 7 izleta i dvije radionice.
Predavači i instruktori u obije škole redom su iskusni planinari, instruktori, vodiči, alpinisti , speleolozi ,te članovi HGSS-a. Škole su trajale tri mjeseca, a osnovni cilj im je prenijeti nova znanja i vještine za sigurnije kretanje u planinama, te uživanje u prirodi i druženju.
Čestitamo svim polaznicima, te im želimo dobrodošlicu u planinarsku zajednicu!
Mira Valio

Planinarsko društvo Dubovac, Strossmayerov trg 2, 47000 Karlovac
web: www.pd-dubovac.hr
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top