Zelena trava vrta mog

Vrt Komentari isključeni za Zelena trava vrta mog 31

Kako u ovim ljetnim i vrućim danima sačuvati zelenilo travnjaka. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta za održavanje travnjaka.

Možda ste već apsolvirali sadnju trave i nadohranu zemlje i željno očekujete rezultate svog rada. Ipak travnjak je zeleniji kod susjeda?
Ljeto i visoke temperature uništit će sav vaš trud ako se ne pridržavate zlatnog pravila održavanja travnjaka. Ali, možete vi i bolje.
Za odgovarajuće održavanje travnjaka u ljetnom periodu potrebno raspršiti 120–150 mm vode mjesečno, tj. 4–5 mm dnevno,

Možete sami ručno polijevati ili ugraditi raspršivač koji će vam osim vremena uštedjeti i potrošnju vode.
Raspršivači određuju koja se količina vode može izbaciti sistemom zalijevanja za 1 sat, a međusobnom dopunom mogu ravnomjerno raspršivati vodu. Upravo njihov raspored određuje ravnomjernost pokrivanja površina raspršenom vodom.
Ako su raspršivači rjeđe postavljeni ili su neprecizno raspoređeni, površina neće biti ravnomjerno zalivena.

Ako se istovremeno zalijevaju sunčani i sjenoviti dijelovi, sjenoviti će biti previše natopljeni vodom. To se odnosi i na žbunaste površine koje iziskuju manju količinu vode nego travnjaci.

Cilj je racionalno zalijevanje cijele površine bez suvišnog rasipanja vode, a vaš travnjak dobit će u pravo vrijeme dovoljnu količinu vode ako se odlučite za raspršivače ili travnate prskalice.
Odredite sami vrijeme i količinu i ne zaboravite, trava se zalijeva prije izlaska i nakon zalaska sunca.

Pretraži

Back to Top