Zimski uspon na Klek

Događanja, Sport Komentari isključeni za Zimski uspon na Klek 29

U organizaciji Planinarskog društva Dubovac više od stotinu karlovačkih planinara, sa članovima svojih obitelji, sudjelovalo je u nedjelju, 05. siječnja, 2014. godine na tradicionalnom zimskom usponu na Klek.


Domaćin ovog pohoda u kojem sudjeluju planinari iz svih krajeva Hrvatske, je HPD Klek iz Ogulina, a održava se više od dvadeset godina, prve nedjelje u godini. Ljubazni Ogulinci sve planinare počastili su u svom planinarskom domu na visini od 1000 m n/v planinarskim grahom, a mnogi nisu mogli odoliti zvucima ogulinskog puhačkog orkestra te su otplesali i svoj prvi ovogodišnji planinarski ples.
Na samom vrhu Kleka, na visini od 1181 m, obavljen je i poznati tradicionalni obred „planinarskog krštenja“ za one koji su tu po prvi put.
Bio je to prvi od ukupno 36 planiranih izleta, kojim su vodiči PD Dubovac započeli planinarsku 2014. godinu. Slijedeći izlet će se održati 19. sječnja, 2014. na Moslavačku goru. Svi zainteresirani informacije o planu izleta mogu pogledati na https://sites.google.com/site/pddubovac/plan2014 .
Mira Valio
Planinarsko društvo Dubovac, Strossmayerov trg 2, 47000 Karlovac
web: www.pd-dubovac.hr
e-mail: [email protected]

Pretraži

Back to Top