Životni vijek kozmetike

Moda i ljepota Komentari isključeni za Životni vijek kozmetike 16

Ruževi, puderi, rumenila…pouzdani saveznici ljepšeg spola imaju svoj vijek trajanja i o tome treba voditi računa kako ne bi uzrokovali neželjene posljedice.

Naime, mnoge ankete kako u Europi tako i kod nas pokazuju da mnoge žene ne vode računa o preporučenom roku trajanja kozmetike već je koriste dok ne potroše određeni artikl, a to svakako nije dobro. Tijekom vremena kako na svim ostalim namirnicama, tako i na kozmetici nastanjuju se bakterije pa npr. stara četkica od maskare može uzrokovati konjuktivitis, ruževi kojima je prošao rok mogu isušivati ili iritirati usne itd.
Kozmetičke torbice treba redovito čistiti i uklanjati proizvode kojima je prošao rok, a četke i kistove treba dobro čistiti i redovito mijenjati jer mogu uzrokovati prištiće, herpes i sl. Prema regulativi EU svi kozmetički proizvodi moraju imati oznaku roka trajanja, no kako je uglavnom riječ o sitnim proizvodima slova su sitna i mnoge žene ili ne razumiju oznaku ili je ne vide pročitati.
Životni vijek kozmetičkih proizvoda – preporučeno koristiti nakon otvaranja
Maskara: 4-6 mjeseci
Sjenilo i rumenilo: 18-24 mjeseci
Ruž i sjajilo za usne: 12-24 mjeseci
Tekući puder: 6-12 mjeseci
Olovka: 18 mjeseci
Parfem: 36 mjeseci
Kreme i proizvodi za čišćenje: 6-12 mjeseci
Ovdje navedeni podaci su okvirne preporuke, za točnu informaciju svakako pročitajte informaciju na proizvodu koji kupujete ili koristite, ili se informirajte kod profesionalnog vizažiste.
I na kraju samo da ponovimo, ljepota nema rok trajanja, ali vaša kozmetika ima.

Pretraži

Back to Top