Žumberački štruklji

Hrana Komentari isključeni za Žumberački štruklji 16

Na portalu promoizlog.net u suradnji sa gospođom Boženom Regvart Muić svaki tjedan objavljujemo recepte Karlovačke županije kako bi ta jela postala još poznatija.


Božena Regvart Muić voli kuhanje i ne smatra ga zanatom nego umjetnošću. Objavila je velik broj knjiga recepata: Lovačka gozba, Dani gljiva, Palačinke – delikatese iz tavice, Masline, Gljive – gurmanaska poslastica, Janjetina na 60 načina, Čarobna piletina, Fina jela dubovačke vlastele i puka.
„Mi se možemo pohvaliti sa fenomenalnim Tounjskim sirom, svim vrstama riječnih riba, jelima divljači i gljivama kojima obiluju šume Korduna i Gorskog kotara te janjetine i krumpira iz Like jer naša je županija na raskršću nizinske i planinske Hrvatske, a vrhunska gastornomija ostala je nekako zapostavljena i malo se zna o jelima našeg područja. Pokušat ću vas upoznati sa 100 najboljih gastronomskih delicija Karlovačke županije.“
Vaša Božena Regvart Muić
Žumberački štruklji
Potrebno:
50 dag brašna, 2,5 dl vode, 1 žličica soli, malo octa, 2 žlice ulja, 1 kg. kravljeg domaćeg sira, 2 jaja, 1 šalica vrhnja, na vrh noža crvene paprike, ½ glavice luka.
Priprema:
Pripremite tijesto za savijaču (iz brašna, vode, soli i octa, ulja) onda ga pustite da se ohladi u hladnjaku. Tijesto razvucite i namažite ga sa smjesom sira, vrhnje, jaja i soli. Tijesto zarolajte kao savijaču i onda ga narežite (tanjurićem za crnu kavu) na komade dužine cca 8 cm.
Zakuhajte 2 l vode i u njoj skuhajte (15min.) štruklje. Načinite zapršku: na ulju koje ste ugrijali dodajte nasjeckani luk, brašno i crvenu papriku, pa to istresite u vodu gdje kuhate štruklje, posolite i poslužite.
Dobar tek!
Pripremajte jela, šaljite nam fotografije, mi ćemo ih objaviti, a najbolje i nagraditi. Mail za fotografije: [email protected]

Pretraži

Back to Top